Mikro-CHP-järjestelmät kotitalouksien lämmön- ja sähköntuotantoon

Ota yhteyttä

Suomen Lämpösähkö tuo maahan mikro-CHP-järjestelmät, joiden avulla kotitaloudet voivat tuottaa lämpöä ja sähköä. Järjestelmä mahdollistaa energiaomavaraisuuden, ekologisen energiantuotannon ja säästöt.

 

Kiinnostuitko? Lue lisää ja ota yhteyttä!

Mikro-CHP-järjestelmien käyttökohteet

Maahantuomme FaPe BioGS 1.0 CHP -laitteet, jotka tuottavat lämpö- ja sähköenergiaa mistä tahansa pelletöidystä biomassasta tai laitteistolle sopivasta mikrohakkeesta. Laitteen nimellinen teho on 6 kWt + 1 kWe (6 kW lämpöä ja 1 kW sähköä). 

 

Käyttökohteet:

  • Järjestelmä sopii omakoti- ja maataloihin, joissa on vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä. Sillä voidaan korvata esimerkiksi öljylämmitys, puukeskuslämmitys tai sähkölämmitteinen vesikiertolämmitys.

  • Järjestelmä voidaan asentaa myös uudiskohteeseen, kun halutaan energiaomavarainen järjestelmä. Tällöin rinnalle sopii esimerkiksi aurinkosähköjärjestelmä aurinkopaneeleineen. CHP hoitaa lämmön- ja sähköntuotannon talvikuukausina, kun aurinkopaneelit eivät yksinään riitä.

  • Järjestelmää voi käyttää kasvihuoneiden lämmitykseen. Tällöin voidaan päästä kiertotalouteen: hukkabiomassan voi pelletöidä ja käyttää energiantuotantoon. Järjestelmän käytöstä jäljelle jäävä biohiili voidaan hyödyntää kasvualustoilla. Energiantuotannon huipputehoa voi kasvattaa käyttämällä useita laitteita rinnakkain.

CHP-laitteisto

CHP-laitteisto muodostuu neljästä pääkomponentista: lineaarisesta vapaamäntä-Stirling-generaattorista, puun kaasutuslaitteistosta, polttoainesäiliöstä ja syöttölaitteistosta sekä biohiilen poistolaitteistosta (ruuvi + säiliö).


Stirling-moottori ja puun kaasutus ovat molemmat vanhoja keksintöjä, joita on alettu hyödyntää uusin tavoin tekniikan kehittyessä. Stirling-moottori tuottaa mekaanista energiaa lämpötilaerojen avulla. Sillä voidaan tuottaa sähköenergiaa lämmityksen sivutuotteena. Nykyaikainen Microgenin valmistama Stirling-generaattoriyhdistelmä on teknologisesti kehittynyt tuote, jossa ei ole kuluvia pyöriviä osia.

Generaattoriyhdistelmä on huoltovapaa ja teoriassa sen käyttöikä on loputon. Valmistaja lupaakin generaattorille vähintään 50 000 huoltovapaata käyttötuntia.

 

Lämmön ja sähkön lisäksi laite tuottaa sivutuotteena biohiiltä, jolla on useita eri käyttökohteita esimerkiksi maanparannusaineena ja suodatusaineena. Biohiilellä on lisäksi loistava hiilensidontakyky.

Kysy lisätietoja

Nykyaikainen CHP klapikattila

  • Optimoitu palotapahtuma, 50% pienempi polttoaineen kulutus perinteisiin verrattuna
  • Vähäiset tuhkajäämät (erittäin alhaiset päästöt)
  • Esteetön ja suuri tulipesä: Tilavuus 135 litraa
  • Automaattinen savun poisto tulipesästä tulipesää avattaessa
  • 25kWt + 1kWe
Kysy lisätietoja